Så funkar det

Till höger i  menyn finns information om hur du går tillväga för att kunna läsa e-böcker och lyssna på e-ljudböcker.
Det finns information om olika enheter - välj utifrån den du använder.

E-bok: En e-bok är en bok som har överförts till elektroniskt format så att du kan läsa texten direkt på din dator, mobiltelefon, surfplatta eller läsplatta.
E-ljudbok:  En e-ljudbok är en ljudbok som du kan lyssna på via datorn, surfplatta eller telefon


Biblio
Biblio är en app där du kan läsa e-böcker eller lyssna på ljudböcker. Appen är gratis och finns att hämta i App Store och Google Play.

För att logga in i Biblio väljer du Kalmar stadsbibliotek och därefter anger du ditt personnummer (10 siffror) eller ditt biblioteksnummer som står på ditt bibliotekskort. Efter detta anger du din 4-siffriga PIN-kod

Ljudböcker har en blå symbol med hörlurar och e-böcker (text) har en röd symbol med en bok. Kolla noga så att du väljer det det format du önskar.

 

Lånevillkor
Du kan låna tre e-böcker/e-ljudböcker per vecka. Det går inte att återlämna e-böcker, de löper ut av sig själva efter 28 dagar. När lånetiden har gått ut kan du inte längre läsa/lyssna på boken. Du kan låna boken direkt igen genom att ladda ner filen en gång till. Att antalet e-lån per låntagare är begränsat beror på att biblioteket betalar för varje nedladdning.

Språk

Biblioteket i Bergavik

Bergavik

Biblioteksbussen

Biblioteksbussen

Hagby

Hagby