E-bok och e-ljudbok via mobil eller surfplatta

Det här behöver du:

1. Du behöver ett lånekort hos Kalmar stadsbibliotek med en pinkod.
  2. Ladda ner appen Biblio som du hittar i Google Play eller AppStore. Den är gratis. För att logga in i Biblio väljer du först Kalmar stadsbibliotek. Sedan anger du ditt lånekortsnummer eller personnummer (10 siffror) och din 4-siffriga pinkod Du måste klicka i att du godkänner villkoren.

Så här gör du:

Sök efter och låna e-medier direkt i Biblio. Öppna Biblio, klicka på de tre strecken längst upp till vänster. Välj ”Sök”. Det går bra att filtrera så att enbart e-böcker eller e-ljudböcker visas. Skriv in titel, författare eller ämne du är intresserad av. Klicka på boken och sedan på ”Låna”. Du kan också få tips på läsning under ”Kategorier”.

Under ”Mina lån” kan du välja att läsa boken offline, utan att vara uppkopplad mot internet. Där ser du också hur lång lånetid du har kvar.

Du får ha boken i 28 dagar och det går bra att ladda ner tre böcker/vecka.
Du behöver inte återlämna e-medier. När lånetiden har gått ut slutar filen att fungera. Den försvinner automatiskt från "Mina lån" i bibliotekets webbkatalog och i Biblio. Vill du låna boken igen måste du åter ladda ner den.

Det går också bra att söka fram e-medier i bibliotekets webbkatalog, under fliken ”E-biblioteket”.

Vill du hellre ladda ner e-böcker till läsprogrammen PocketBook eller Aldiko går det bra. Klicka länken nedan för information om hur du gör.

E-bok med PocketBook eller Aldiko

Obs nytt:
Appen Bluefire Reader inte längre tillgänglig.

Biblioteket i Bergavik

Bergavik