Böcker på många språk

Böcker på många språk

Libraries have books, magazines and journals in many different languages. When searching for books, you can choose to display only books that are in a specific language.

På biblioteket kan du låna böcker, film, tidskrifter, musik, tv-spel och mycket annat. Det är gratis att använda våra datorer och vi har gratis wifi.  På biblioteken i Kalmar finns böcker på ett antal olika språk för både barn och vuxna.

 

Biblioteket erbjuder bland annat

- Böcker på många olika språk

- Böcker med parallelltext, det vill säga samma text på svenska och ett annat språk
- Språkkurser

- Ordböcker

- Böcker på lättläst svenska

 

Körkortsböcker på olika språk

Vi har körkortsböcker på många olika språk. 

 

Dagstidningar och PressReader 

Vi har tidningar på många olika språk. Vi erbjuder även databasen PressReader där det finns dagstidningar från 90 olika länder på 50 olika språk. Läs mer om PressReader här.

Skrivare, kopiator och scanner

Biblioteket har skrivare, kopiator och scanner. 

 

Internationella biblioteket

Vi har böcker på många olika språk, är det något vi inte har så kan vi låna in från Internationella biblioteket i Stockholm. Där har de böcker på över 100 olika språk. 

 

Världens bibliotek

I Världens bibliotek hittar du e-böcker och ljudböcker på arabiska, persiska, somaliska, tigrinska, bosniska, kroatiska, turkiska och serbiska. Världens bibliotek är öppet för alla som är i Sverige. Du registrerar dig enkelt med din e-mailadress. När du har registrerat dig kan du läsa och lyssna så mycket du vill. Kom in och hämta en folder om världens bibliotek eller kolla deras egen hemsida varldensbibliotek.se

Sök

Språk